Malzemeler
- 1 paket Feast Garnitürlü Enginar
-
300 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet iri doğranmış havuç
-
2 dal taze kekik
- 2 dal taze biberiye
-
2 bardak su
- ½ çay bardağı sızma zeytinyağı
-
1 çay kaşığı tuz
- Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarısı
-
2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı un
-
1 kepçe enginarın pişme suyu
Yapılışı
- Kuzu etlerinin üzerine 2 bardak sıcak su koyun ve bir taşım kaynatarak etin köpüğünü alın. Tencerenin kapağını yarım kapatarak 10 dakika pişirin.
- Enginarları 10 dakika limonlu suda haşlayın ve süzün. Zeytinyağını tencereye dökün enginarları yerleştirin. Üzerine etleri, iri doğranmış havuçları ve taze baharatları koyun. 2 bardak kaynar su ilave edin.
- Orta ateşte yaklaşık 30 dakika etler ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz serpin.
- Terbiye için gerekli malzemeleri çırpın. Yemeğin üzerine gezdirin
- 1 paket Feast Garnitürlü Enginar
- 300 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet iri doğranmış havuç
- 2 dal taze kekik
- 2 dal taze biberiye
- 2 bardak su
- ½ çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 kepçe enginarın pişme suyu
Yapılışı
- Kuzu etlerinin üzerine 2 bardak sıcak su koyun ve bir taşım kaynatarak etin köpüğünü alın. Tencerenin kapağını yarım kapatarak 10 dakika pişirin.
- Enginarları 10 dakika limonlu suda haşlayın ve süzün. Zeytinyağını tencereye dökün enginarları yerleştirin. Üzerine etleri, iri doğranmış havuçları ve taze baharatları koyun. 2 bardak kaynar su ilave edin.
- Orta ateşte yaklaşık 30 dakika etler ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz serpin.
- Terbiye için gerekli malzemeleri çırpın. Yemeğin üzerine gezdirin
0 yorum:
Yorum Gönder