Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.
.
.
RSS

Terbiyeli Enginar


















Malzemeler
  • 1 paket Feast Garnitürlü Enginar
  • 300 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet iri doğranmış havuç
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal taze biberiye
  • 2 bardak su
  • ½ çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Terbiyesi için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 kepçe enginarın pişme suyu

    Yapılışı


    • Kuzu etlerinin üzerine 2 bardak sıcak su koyun ve bir taşım kaynatarak etin köpüğünü alın. Tencerenin kapağını yarım kapatarak 10 dakika pişirin.
    • Enginarları 10 dakika limonlu suda haşlayın ve süzün. Zeytinyağını tencereye dökün enginarları yerleştirin. Üzerine etleri, iri doğranmış havuçları ve taze baharatları koyun. 2 bardak kaynar su ilave edin.
    • Orta ateşte yaklaşık 30 dakika etler ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz serpin.
    • Terbiye için gerekli malzemeleri çırpın. Yemeğin üzerine gezdirin

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder