Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.
.
.
RSS

Tatlılar



Dilber Dudağı



Şerbetli tatlıların en sevilenleri arasında olan Dilber Dudağı‘nın tarifini bugün siz tatlı tarifleri severler için veriyorum.

Herşeyi eksiksiz ve dikkatli yapmanızı öneriyorum hemen işe koyulalım ;
Gerekli Malzemeler:
  • 2 tane, yumurta
  • yarım su bardağı, sıvı yağ
  • 1 çau fincanı, süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 4 çay fincanı, baklavalık un, elenmiş
  • 200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
  • 1 paket tereyağı
  • 1 yumurtanın akı
şerbeti için:
  • 5 çay fincanı, toz şeker
  • 4 çay fincanı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 250gr nişasta; açmak için

    Tarifimiz ; 
    Karıştırma kabına, unu alalım ortasını havuz gibi açalım, yumurtayı kıralım sonra sırası ile sütü, sıvıyağı, tuz ve sirkeyi ilave edelim, yoguralım kıvama gelen, hamurdan yumurtadan küçük parçalar koparalım bir kapa alalım üzerini örtelim yarım saat dinlendirelim. Süre sonunda, nişasta serptiğimiz hamur açma tahtasına alalım bezeleri. üzerlerine nişasta serperek hepsini, servis tabağı büyükküğünde açalım. Üzerlerine nişasta serperek üst üstte koyalım(açtığımız bezeleri iki gruba ayıralım) ve mümkün olduğunca büyük bir yufka açmaya çalışalım.Açtığımız yufkadan bardak yardımı ile yuvarlak parçalar keselim. Kestiğimiz yuvarlakların içine yumurta akı ile karıştırılmış ceviz alalım ve kapatalım. Diger grubuda aynı işlemleri uygulayalım, yağlanmış tepsiye dizelim. Tereyağını eritelim(kaynama derecesine getirelim) kaşık kaşık tatlıların üzerine dökelim. 170 derecelik ısıda kızarana kadar pişirelim.
    Bu arada, şerbetini hazırlayalım, bunun için tencereye şekeri ve suyu alalım karıştırarak kaynatalım. Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ilave edelim. Ocaktan aldıktan sonra ılınmasını sağlayalım.
    Pişen tatlımızıda ılınınca, ılık şerbetini verelim, tatlının şerbeti çekmesini bekleyelim. Şerbeti çekince, servise sunabiliriz.
    İşte bu kadar afiyet olması dileği ile…

                              Yufkalı Kadayıf Tarifi


    Gerekli malzemelerimiz
    • 1 tane taze yufka
    • 200 gr taze tel kadayıf
    • 200 gr dövülmüş ceviz
    • 250 gr margarin
    • şerbeti için:
    • 4 bardak su
    • 4 bardak şeker
    • 1tatlı kaşığı limon suyu
    Tarifimiz ; 
    • Yufkayı masaya yayın, bir el basımı genişliğinde 5 parçaya enine kesin.
    • Taze tel kadayıfı iyice didin ve dövülmüş cevizle karıştırın.
    • Göz kararı beş parçaya ayırın.
    • Kestiğiniz yufkaların içine rulo sarılacak biçimde sıkıca yerleştirin ve üçe katlayarak rulo yapın.
    • Elinizde bir yufka eninde uzun bir rulo olacaktır.
    • Bu ruloyu 7-8 cm. uzunluğunda parçalara kesin.
    • Fırın tepsisine yerleştirin.
    • Elinizdeki yufkaların hepsini aynı şekilde cevizli tel kadayıfı koyarak sarın, kesin ve tepsiye yerleştirin.
    • Margarini bir tavada iyice kaynatın.
    • Bu esnada fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp çalıştırın.
    • Fokur fokur kaynayan yağı hazırladığınız tatlıların üzerine kaşık kaşık dökün ve fırına koyun.
    • Yufkalar nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
    • Tatlıları fırına koyduğunuzdaşerbeti dekaynamaya koyun.
    • Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte tatlılarınız fırından çıkıncaya kadarşerneti kaynatın. Tatlılara sıcak sıcak dökün.
      İşte bu kadar afiyet olması dileği ile…

                                    Ağlayan Pasta

                                              
      Gerekli Malzemeler
      • 1 su bardağı toz şeker
      • 1 paket krem şanti 3 adet limon
      • 2,5 su bardağı sıcak su
      • 2,5 su bardağı soğuk su
      • 1 su bardağı süt
      • 1 paket limon jölesi
      Ağlayan Pasta Tarifi ; 
      • Süt ve krem şantiyi çırpıp buzdolabında biraz bekletin.
      • Limonu rendeleyip suyunu sıkın.
      • Toz şeker ve limon suyunu şeker eriyene kadar karıştırın.
      • Kaynayan suda limon jölesini eriyene kadar karıştırıp miksere alın.
      • Şekerli limon suyu ve krem şantiyi de ekleyip çırpın.
      • Kenarları yüksek bir kaba dökün. Buzdolabında bir gece bekletip servis yapın.
        İşte bu kadar afiyet olması dileği ile…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder