Spagetti Bolonez
Malzemeler
• 1/2 paket spagetti makarna
Bolonez Sos için
• 300 gr kıyma
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet soğan
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 2 adet domates
• 1 diş sarımsak
• Tuz
• Karabiber• Maydanoz
• Fesleğen• Parmesan Peyniri
Yapılışı
1. Bolonez sos için, soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
2. Kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
3. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
4. Salça ve domatesleri karışıma ekleyip, tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra sosu 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
5. Spagetti makarnayı tuzlu, bol su ile haşlayıp süzün.
6. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız bolonez sosunu ilave edin.
7. Rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip, taze maydanoz ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Fırında Tavuk Sarma
Malzemeler
• 5 adet dövülmüş tavuk bifteği
• 1 adet patates
• 1 adet havuç
• 3 kaşık konserve bezelye
• 3 kaşık konserve mantar
• 2 kaşık tereyağı
• 1 su bardağı kaşar rendesi
• Kekik, karabiber, tuz
Yapılışı
Patates ve havuçları soyup küp şeklinde doğrayın. Mantarları iyice kıyın. Yağı tencerede eritin, patates, havuç, mantar ve bezelyeyi sote ederek kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ilave edin. Tavukaları bir borcamın içine yerleştirin. Ortasına yeteri kadar sebzeli harçtan koyun. Harcın üzerine kaşar rendesi koyun. Bohça şeklinde kapatın. Açılmaması için kürdan batırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine biraz tereyağı sürün. Tepsiye yarım çay bardağı su koyun. Fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Patates Mücveri
Malzemeler
• 1 adet patates
• 1 adet havuç
• 3 kaşık konserve bezelye
• 3 kaşık konserve mantar
• 2 kaşık tereyağı
• 1 su bardağı kaşar rendesi
• Kekik, karabiber, tuz
Yapılışı
Patates ve havuçları soyup küp şeklinde doğrayın. Mantarları iyice kıyın. Yağı tencerede eritin, patates, havuç, mantar ve bezelyeyi sote ederek kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ilave edin. Tavukaları bir borcamın içine yerleştirin. Ortasına yeteri kadar sebzeli harçtan koyun. Harcın üzerine kaşar rendesi koyun. Bohça şeklinde kapatın. Açılmaması için kürdan batırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine biraz tereyağı sürün. Tepsiye yarım çay bardağı su koyun. Fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Patates Mücveri
Malzemeler
Yapılışı
0 yorum:
Yorum Gönder