Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.
.
.
RSS

Favori Yemeklerim



Spagetti Bolonez
















Malzemeler

•    1/2 paket spagetti makarna
Bolonez Sos için
•    300 gr kıyma
•    4 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 adet soğan
•    1 tatlı kaşığı domates salçası
•    2 adet domates
•    1 diş sarımsak
•    Tuz
•    Karabiber•    Maydanoz
•    Fesleğen
•    Parmesan Peyniri
Yapılışı
1.    Bolonez sos için, soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
2.    Kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
3.    Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
4.    Salça ve domatesleri karışıma ekleyip, tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra sosu 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
5.    Spagetti makarnayı tuzlu, bol su ile haşlayıp süzün.
6.    Makarnayı servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız bolonez sosunu ilave edin.
7.    Rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip, taze maydanoz ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
     Fırında Tavuk Sarma
 

Malzemeler
•    5 adet dövülmüş tavuk bifteği
•    1 adet patates
•    1 adet havuç
•    3 kaşık konserve bezelye
•    3 kaşık konserve mantar
•    2 kaşık tereyağı
•    1 su bardağı kaşar rendesi
•    Kekik, karabiber, tuz

Yapılışı

 
Patates ve havuçları soyup küp şeklinde doğrayın. Mantarları iyice kıyın. Yağı tencerede eritin, patates, havuç, mantar ve bezelyeyi sote ederek kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ilave edin. Tavukaları bir borcamın içine yerleştirin. Ortasına yeteri kadar sebzeli harçtan koyun. Harcın üzerine kaşar rendesi koyun. Bohça şeklinde kapatın. Açılmaması için kürdan batırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine biraz tereyağı sürün. Tepsiye yarım çay bardağı su koyun. Fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


      Patates Mücveri

Malzemeler


  • 3 adet rendelenmiş orta boy patates
  • 3 adet doğranmış yeşil soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Yeterli miktarda yağ (Kızartma için)
  • Bir miktar kırmızı pul biber
  • Bir miktar tuz
  • Bir miktar kara biber

    Yapılışı
  • Patatesleri rendeleyip suyunu sıkınız ve karıştırma kabına alınız. Üzerine yeşil soğanları, bir miktar kırmızı pul biber, bir miktar kara biber, yumurtayı, kaşar peyniri, bir miktar tuz ilave ediniz ve tüm malzemeleri iyice karıştırınız. Karışımın üzerine unu ilave ediniz ve yeniden karıştınız.
  • Tavaya bir miktar yağ koyunuz. Yağ kızana kadar bekleyiniz, iyice kızdıktan sonra hazırladığımız harçtan bir tatlı kaşığı ile alıyoruz ve kızgın yağın içine bırakıyoruz. Karışımın topak halinde olmasına dikkat ediniz ve üzerinden hafifçe bastırarak dağılmasını önleyiniz. Bu şekilde tüm harcı arkalı önlü kızartınız ve servis tabağına alınız.
  • Mücveri servis yaparken yanında sos olarak ; Bir, iki diş sarımsağı iyice dövünüz ve bir kase yoğurda karıştınız. Yoğurda bandıra bandıra tüketiniz.













    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    0 yorum:

    Yorum Gönder