Malzemeler
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 demet doğranmış dereotu
- 1 paket Feast Bezelye
- 4 yemek kaşığı Feast Tatlı Küp Soğan
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- PİLİÇ ŞİŞ İÇİN
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı bal
- 4 adet piliç göğüs eti
Yapılışı
- Bezelyeleri 1 bardak kaynar suda 10 dakika haşlayın ve süzün.
- Zeytinyağını tavaya koyun, susamlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Bezelyeyi ekleyin sotelemeye devam edin. Soya sosu, tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
- Göğüs etlerini iri küpler halinde doğrayın. Marinasyon için tüm malzemeyi derin bir kasede harmanlayın. Doğradığınız etleri marinasyon içine alın en az bir saat buz dolabında dinlendirin. Tahta şişlere 5’er adet takın.
- 220 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Hazırladığınız bezelye sotesi ile servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder